Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Autocarul echipei HCM Roman s-a rasturnat pe DN 13B

Posted: 05 Mar 2010 02:37 AM PST

ambulanta

Foto: gandul.info

Un autocar inmatriculat in judetul Neamt, in care se afla echipa feminina de handbal HCM Roman, s-a rasturnat in noaptea de joi spre vineri, pe DN 13B, la coborarea din Pasul Bucin. Singura persoana ranita din cele 19 aflate in autocar a fost soferul.

Potrivit Mediafax, Seful Politiei Rutiere Harghita, comisarul-sef Cezar Asandrei, a declarat ca accidentul s-a produs in jurul orei 01.00, intr-o curba din localitatea Borzont, unde soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum acoperit cu zapada si polei. "Soferul autocarului nu a adaptat viteza de rulare la conditiile de drum, a derapat si a rasturnat vehiculul in santul de pe marginea DN 13 B".

Dupa ce accidentul a fost anuntat la numarul de urgente 112, o ambulanta si o masina de descarcerare a pompierilor s-au deplasat la locul faptei.

Pana la sosirea echipajelor, pasagerii si soferul au iesit afara printr-un geam spart al autocarului, pe partea usilor de acces.

Soferul a fost singurul ranit suferind multiple fracturi costale. Toti pasagerii au fost transportati la Spitalul Municipal din Gheorgheni, unde au asteptat sosirea unui alt autocar din Roman, cu care sa-si continue drumul spre casa.

Echipa de handbal feminin, HCM Roman se intorcea de la meciul cu HC Zalau din etapa a XVII-a din Liga Nationala.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Un autocar cu 40 de pasageri s-a rasturnat pe DN1
 2. Accident feroviar in Dambovita, la Gura Ocnitei
 3. Petre Roman se pregateste sa devina tata pentru a doua oara


Oare va fi cutremur in Romania in 2010?

Posted: 05 Mar 2010 05:03 AM PST

cutremur 300x184 Oare va fi cutremur in Romania in 2010?

foto: adevarul.ro

De curand au aparut informatii in presa care sustin ca in viitorul apropiat se va produce un cutremur de peste 7 grade in Romania. Victor Mocanu, profesor universitar la Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti si directorul stiintific al Institutului National de Fizica a Pamantului, Mircea Radulian, au declarat zilele trecute in presa ca in Romania exista riscuri mari de producere a unui seism puternic asemanator cu cel din anul 1977.

Directorul Institutului National de Fizica a Pamantului este de alta parere si ne asigura ca in tara nostra nu va exista nici un cutremur in urmatorii ani. Gheorghe Marmureanu a declarat pentru Realitatea TV ca: la acesta ora, nu poate fi vorba de un cutremur de peste 7, in Romania. Nu pot sa fac o predicitie cand va fi urmatorul cutremur catastrofal. Nimeni in lume nu poate spune cand vine un cutremur. Dar nu cred ca va fi devreme la noi.

De asemenea, directorul Institutului a mai spus ca in Romania au loc cutremure frecvent, dar de mica intensitate.

Cutremurul din anul 1977 a fost puternic si s-a produs la ora 21:22 in data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra Romaniei. A avut o magnitudine de 7,3 grade pe Scara Richter si a facut in timp de circa 55 de secunde, 1.578 de victime, din care 1.424 numai in Bucuresti. La nivelul intregii tari au fost circa 11.300 de raniti si aproximativ 35.000 de locuinte s-au prabusit. La acea data au murit personalitati marcante ale Romaniei ca Toma Caragiu, Alexandru Ivasiuc, Mihai Gafita si altii.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Valuri in Marea Neagra din cauza unui cutremur
 2. Ampla simulare de cutremur la Giurgiu
 3. Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a zguduit astazi China


Cu RECICLETA la colectat hartie

Posted: 05 Mar 2010 02:03 PM PST

campanie reciclare hartie

Foto: viitorplus.ro

ViitorPlus este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit, care implementeaza proiecte de dezvoltare durabila incadrandu-se in domenii precum managementul capitalului natural, productie si consum durabil, educatie pentru dezvoltare durabila, buna guvernare.

Teia Catana, presedintele ViitorPlus spune: "Suntem o organizatie inca tanara, pornita la drum din 2006. Istorisirile noastre vor include multe activitati incepute atunci dar cristalizate mai mult in 2008. Si daca primul an a fost mai mult de analiza, cercetare a nevoilor romanesti, gasirea echipei si primele idei de proiecte, 2008 a fost un an intens, cu demersuri concrete de educatie pentru dezvoltare durabila, de implicare in initiative legislative la nivel strategic national si bucurestean, pana la reciclare si constructii verzi."

Pe site-ul organizatiei sunt prezentate proiectele active, menite sa ajute mediul inconjurator. Unul din cele mai interesante este cel denumit "RECICLETA". Acesta este primul proiect neutru in carbon din Romania si are ca scop colectarea deseurilor de hartie din birouri pentru a fi reciclate. Transportul hartiei este asigurat de 3 cargo-biciclete, unice in Romania, conduse de persoane defavorizate, carora li se asigura astfel un loc de munca.

Proiectul se adreseaza momentan, exclusiv agentilor economici care produc cantitati mici de deseuri din hartie (minim 25kg – maxim 200kg / luna) si care au sediul in zona Floreasca, Dorobanti si Aviatorilor.

"RECICLETA" este un program social si de mediu, adresat agentilor economici mici, integrand astfel, toate dimensiunile dezvoltarii durabile.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Bateriile viitorului sunt din hartie
 2. Viata de fotbalist a lui Theo Walcott pusa pe hartie
 3. Drepturile de autor creeaza confuzie


“Alma Mater” cere ca posturile din invatamantul superior sa fie deblocate

Posted: 06 Mar 2010 05:04 AM PST

deblocarea posturilor

Foto: stiri.interactiuni.ro

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a fost solicitat de catre federatia "Alma Mater" sa deblocheze cat mai rapid, posturile din invatamantul superior, pentru a putea fi organizate concursurile de promovare a cadrelor didactice. Acest lucru, spune federatia, nu va produce cresteri ale cheltuielilor bugetare.

Potrivit Mediafax, intr-un document al Federatiei Nationale Sindicale "Alma Mater" adresat ministrului Educatiei Daniel Funeriu se arata ca: "Tinand cont de starea actuala a corpului didactic universitar, imbatranit si micsorat prin pensionari, se impune in mod imperios, ca ultima sansa, organizarea concursurilor de promovare a cadrelor didactice si in primul rand accesul la sistemul de invatamant superior a tinerilor absolventi cu performante deosebite, pentru realizarea dezideratelor de profesionalism, calitate si relevanta internationala ale acestuia".

Federatia sindicala considera ca organizarea unor concursuri de promovare, precum si intrarea tinerilor absolventi in invatamantul superior este necesara pentru ca dezvoltarea programelor de master si a scolilor doctorale, cu restrictiile specifice acestora privind calificarea personalului de predare si coordonare, coroborata cu pensionarea cadrelor didactice, duc la imposibilitatea acoperirii activitatilor programelor de studii.

Amanarea promovarii pentru al doilea an consecutiv conduce la neputinta platii preparatorilor cu peste trei ani vechime si, respectiv, 10 ani pentru invatamantul medical, datorita lipsei unei categorii din noua grila de salarizare.

In ceea ce priveste alocatiile bugetare, federatia "Alma Mater" mentioneaza ca solicitarea de deblocare a posturilor din invatamantul superior, didactice si nedidactice, nu va afecta aceste alocatii pentru ca finantarea de baza se va face pe numar de studenti.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Doar 13% dintre romani se declara multumiti de invatamantul romanesc!
 2. Abandonul scolar sau cat costa invatamantul gratuit din Romania?!
 3. Ministrul educatiei s-a intalnit cu reprezentantii sindicatelor


Copii romani care fura, e clasic in Paris!

Posted: 06 Mar 2010 03:41 PM PST

furt din buzunare

Foto: mdn.md

Tudor Chirila povesteste pe blogul personal o intamplare traita de el intr-un metrou din Paris, unde tara noastra are pusa o "frumoasa" eticheta.

"Copiii erau incoltiti. Incoltiti si haituiti. Li se schimonoseau fetele si din gatlej icneau sunete abrupte, ragusite, sparte. Cu toate astea pareau agresivi gata sa muste. Si obraznici. “Laissez moi!!!” “Ne me touche pas!!!”.

Priveau in sus furiosi catre cercul de oameni care se formase in jurul lor la capatul vagonului de metrou. Ieseau in evidenta un barbat inalt la vreo patruzeci de ani care purta ochelari peste o fata binevoitoare. Si o doamna imbracata nehotarat, vopsita blond trecuta de a doua tinerete, dar cu pretentii.

Tipetele copiilor care pareau mai degraba niste pitici maturi( trei fete, mai exact) se amestecau cu reprosurile oamenilor care bateau in retragere largind cercul in jurul prichindeilor. Era un inceput de circ fascinant. M-am gandit la La Strada, nu stiu de ce.

Ma intorc spre unul din calatori si Il intreb ce se intampla. – Pocket thieves, raspunde. Apoi se corecteaza: – Romanian children, pocket thieves. Usor vexat, desi marturisesc ca si mie imi incoltise gandul, usor vexat si scormonind dupa ceva mandrie patriotica Il intreb: – How do you know they’re romanians? Omul raspunde second: – It’s classic in Paris."


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Varsta de pensionare ar putea sa scada pentru femeile care au copii
 2. Femeile care nu pot avea copii mai au o speranta
 3. Elena Basescu a fost ceruta in casatorie la Paris


Incepand de astazi, 4.400 de angajati ai CFR-ului vor ramane someri

Posted: 07 Mar 2010 11:51 PM PST

disponibilizari

Foto: mediafax.ro

Incepand de astazi, 08 martie 2010, peste 10.300 de angajati ai CFR vor fi disponibilizati. 4.000 dintre acestia vor ramane fara locuri de munca chiar de luni, in timp ce restul de 6.300 vor fi dati afara in luna aprilie. Angajatii concediati vor primi la data incetarii contractului de munca, doua salarii medii nete pe economie, indemnizatia de somaj si un venit de completare timp de 12-15 luni.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat pentru agentia Mediafax, ca peste 4.000 de angajati de la CFR vor ramane, de luni, fara locuri de munca, a doua transa urmand sa plece de la 1 aprilie, aproximativ 2.000 de feroviari, iar cei de la infrastructura vor ramane someri de la sfarsitul lunii aprilie.

Aceste disponibilizari vor fi facute esalonat pentru ca unii salariati au fost in concediu de odihna si nu au primit preavizele. Sindicalistii au protestat deja la organismele internationale de munca OG 9/2010 privind disponibilizarile. 14 societati si companii din domeniul feroviare urmeaza sa-si disponibilizeze angajatii.

Iata lista cu numarul de angajati ce urmeaza a fi concediati:

CFR Marfă - 6.700

CFR Călători - 1.100

SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane “CFR IRV” - 800

CFR SA - 600

SC Întreţinere şi Reparaţii Locomotive şi Utilaje “CFR IRLU” - 500

SC “Electrificare CFR” - 236

SC Reparaţii Locomotive “CFR SCRL Braşov” - 111

SC Vânzare Legitimaţii Călătorie “Voiaj-CFR” - 73

SC “Tipografia Filaret” - 44

SC Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuşetă, Restaurant şi Bar “CFR – GEVARO” - 41

SC “Informatică Feroviară” - 38


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Unul din trei angajati si-a luat concediu de boala anul acesta
 2. Statistici sumbre: unul din trei someri isi cauta job de peste 12 luni
 3. Carburant mai ieftin de la Petrom, incepand de astazi


Cel mai gras roman a fost operat

Posted: 09 Mar 2010 12:18 AM PST

44 300x184 Cel mai gras roman a fost operat

foto: .adevarul.ro

Stelian Jurca in varsta de 46 de ani este cel mai gras roman si cantareste nici mai mult nici mai putin de 350 de kg. In cursul zilei de ieri, barbatul a fost operat la Spitalul Sf. Ioan din Capitala, taindu-i-se doua treimi din stomac.

Operatia a durat mai bine de o ora, iar acum barbatul se simte bine, ramanand in continuare internat la Terapie Intensiva pana la sfarsitul saptamanii, cand va fi externat. Dupa interventie, tubul gastric al barbatului va fi de 100 de mililitri, iar pana la vara, daca va respecta regimul de viata indicat de medici, va putea ajunge la 200 de kilograme.

Pentru a putea beneficia de acesta operatie barbatului ii s-a pregatit o masa de operatie speciala, lata de 80 de centimetri si sustinuta de mai multe suporturi ca sa fie siguri ca nu se va prabusi.

Inainte de interventia chirurgicala barbatul a declarat pentru Pro Tv ca nu a mai trecut prin nici o operatie si ca ii este frica. De acum inainte, barbatul va putea duce o viata normala daca va respecta programul de recuperare indicat de medici.

Edilii sectorului 2 si paramedicii l-au ajutat pe barbat sa se interneze in spital in decursul lunii trecute. Stelian Jurca a fost angajat al Primariei Sectorului 2, iar in anul 2005, cand bucuresteanul si-a pierdut locul de munca, s-a ingrasat cu peste 170 de kilograme.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Un bebelus de patru luni a fost operat pe creier
 2. Stelian Jurca, romanul de peste 300 de kilograme a fost externat
 3. Tenorul Placido Domingo a fost operat


S-au epuizat tichetele pentru persoanele fizice in programul Rabla

Posted: 09 Mar 2010 10:15 AM PST

masini casate

Foto: bloombiz.ro

Administratia Fondurilor de Mediu a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor ce vor sa-si caseze masinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla", ultimele vouchere fiind distribuite de institutiile reprezentantiilor REMAT-urilor din toata tara in cursul zilei de marti.

Adriana Stroe, purtatorul de cuvant al Administratiei Fondurilor de Mediu a declarat pentru Mediafax ca "Astazi (marti, n.r.) am dat ultimele tichete catre reprezentantii REMAT-urilor".

Pana luni, REMAT-urile din toata tara casasera in jur de 25.000 de masini mai vechi de zece ani de la peroane fizice care, la schimb, au primit bonul valoric de 3.800 de lei.

Tot Adriana Stroe mai spune ca "In intreaga tara sunt circa 240 de unitati REMAT, toate participante in program. Conform regulilor, fiecare primeste de la noi maximum o suta de vouchere, numar ce poate fi suplimentat doar după epuizarea a 80 dintre cele alocate anterior. In aceste conditii, fiecare unitate inca mai are cate o suta de astfel de bonuri si inca mai poate casa masini timp de cateva zile. Dupa aceea vom astepta decizia Cabinetului pentru a vedea ce se mai intampla cu acest program in 2010".

Reprezentantii Ministerului Mediu nu au putut face nici o precizare in ceea ce priveste programul "Rabla" in 2010, dar au promis ca acest program va fi una dintre temele conferintei de presa convocate miercuri la sediul Ministerului.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Programul “Rabla” a fost suplimentat cu 50.000 de vouchere
 2. Programul “Rabla” pentru tractoare a inceput de astazi
 3. De astazi se lanseaza programul Rabla III


O noua prevedere in proiectul legii Educatiei: clasa a IX-a va trece la gimnaziu

Posted: 10 Mar 2010 02:24 PM PST

ciclu gimnazial

Foto: new.hunedoreanul.ro

Miercuri, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a anuntat noile prevederi din proiectul legii educatiei. Astfel, invatamantul obligatoriu va dura zece ani, iar clasa a IX-a va trece de la liceu la gimnaziu, ceea ce va duce la scaderea abandonului scolar cu 20%.

"Vom analiza situatiile in care anumite scoli generale, din lipsa de spatiu, nu vor putea prelua, pentru invatamantul gimnazial, clasele a IX-a. Nu se pune problema pregatirii profesorilor, intrucat cei din liceu si cei din scoala generala au aceeasi pregatire".

Ministrul mai spune ca aceasta prevedere va favoriza in primul rand elevii din invatamantul rural, pentru ca o data cu trecerea clasei a IX-a in ciclul gimnazial, ei vor avea oportunitatea de a mai studia inca un an la ei acasa si nu vor mai fi nevoiti sa plece, la doar 14 ani, la mare distanta de domiciliu.

Proiectul legii Educatiei este in stadiul ultimelor verificari. "Documentul va fi inaintat pentru o prima lectura in Guvern, dupa care va urma o luna in care vor avea loc dezbateri publice reale pe marginea acestui document”.

Daniel Funeriu a mai precizat ca vor fi consultate pe rand organizatiile de parinti, studenti, elevi, mediul de afaceri, formatiunile sindicale si reprezentantii ambasadelor tarilor UE in Romania in ceea ce priveste colaborarea invatamantului national cu cel din tarile UE.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Daca Proiectul Legii educatiei va fi aprobat, nou-nascutii vor primi un cont educational de 500 de euro
 2. Guvernul a aprobat Proiectul Legii Educatiei, cu 50 de amendamente
 3. O noua prevedere in legea educatiei: studierea Holocaustului


Metrorex incurajeaza mersul pe jos

Posted: 10 Mar 2010 02:25 PM PST

greva metrou 17nov adriana neagoe 300x225 Metrorex incurajeaza mersul pe jos

foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Radoi, a declarat intr-un comunicat de presa ca, intrucat Curtea de Apel Bucuresti a declarat greva desfasurata in luna noiembrie 2009, legala, cei 4600 de sindicalistii METROREX vor intra in greva generala joi, 18 martie 2010.

Circulatia garniturilor de metrou va fi in totalitate sistata intre orele 04:00 si 16:00, urmand ca sa fie reluata la capacitate normala pana la ora 23:00. Sindicalistii cer majorarea fondului de salarii cu 3,7% si conditii mai bune de munca.

Ioan Radoi a declarat ca: "Din punct de vedere formal, nu mai avem ce negocia. Ni se spune ca nu s-a aprobat bugetul, dar acesta trebuia aprobat în prima saptamana a lunii februarie, potrivit legii. Ministrul Berceanu ar trebui sa facă demersuri in acest sens, dar nu am gasit întelegere de a discuta decat de la ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, in timp ce ministrul nostru de resort a refuzat orice intalnirire in cele patru luni de cand am declansat greva" .

“Dupa patru luni de asteptare, vom declansa greva generala, direct, fara conciliere, negociere sau greva de avertisment. Puteam intra in greva imediat dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti din 2 martie, dar nu am vrut sa punem bucurestenii in situatia de a nu avea cu ce sa circule. Speram ca pana in 18 martie Guvernul sa-si dea seama si să evite declansarea grevei generale”, a mai adaugat Radoi.

In luna noiembrie sindicalistii cereau o majorare salariala de 20% si incheierea unui nou contract de munca in conditiile in care cel vechi expirase in urma cu mai multe luni.

Decizia Curtii de Apel poate fi atatacata dar procesul ar putea fi solutionat dupa cel putin patru luni, a declarat Laurentiu Veteleanu, avocatul USLM, pentru Mediafax.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Update: Metrorex renunta la greva (Video)
 2. Greva angajatilor de la Metrorex a fost declarata nelegala
 3. Ultimele discutii privind greva generala Metrorex


Brigada de Politie Rutiera, obligata in instanta sa plateasca despagubiri

Posted: 11 Mar 2010 04:25 AM PST

masina ridicata e1268310068196 Brigada de Politie Rutiera, obligata in instanta sa plateasca despagubiri

Foto: bihon.ro

O firma de avocatura din Bucuresti a reusit sa obtina in instanta plata despagubirilor pentru soferii ale caror masini au fost ridicate in mod abuziv de catre Politia Rutiera.

Brigada de Politie Rutiera a fost obligata sa plateasca daune deoarece a ridicat ilegal un autoturism parcat in sectorul 6. Va prezentam mai jos comunicatul de presa dat publicitatii de catre firma de avocatura Piperea & Asociatii.

“Prin plangerea contraventionala formulata s-a solicitat atat anularea procesului-verbal de contraventie si a notei de constatare intocmite de DGPMB – Brigada de Politie Rutiera in mod nelegal, cat si obligarea instituiei la plata despagubirilor materiale pentru ridicarea masinii fara temei legal.

Prin hotararea pronuntata la data de 19.02.2010, instanta de judecata a dispus anularea procesului verbal de contraventie intocmit de intimata ca nelegal, cu consecinta exonerarii petentului de plata amenzii in cuantum de 240 lei si inlaturarea celor 3 puncte de penalizare, precum si anularea notei de constatare intocmita in vederea luarii masurii ridicarii masinii. In plus, Brigada de Politie Rutiera a fost obligata si la repararea prejudiciului creat contestatorului prin intocmirea unui proces-verbal si a unei note de constatare ilegale care au dus la ridicarea masinii contestatorului.

Prejudiciul cauzat a fost reprezentat de „taxa" de 500 lei pe care contestatorul a fost obligat sa o achite pentru recuperarea autovehiculului ridicat in baza unei dispozitii ilegale a politiei”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Ninsorile pun in dificultate circulatia rutiera
 2. A intrat intr-o terasa cu tot cu masina
 3. Fratii Dolanescu, in instanta in procesul privind mostenirea lasata de tatal lor


“Let`s Do It Romania” incepe cartarea la Cluj!

Posted: 11 Mar 2010 10:33 AM PST

poza ppt e1268332264259 Let`s Do It Romania incepe cartarea la Cluj!

Foto: letsdoitromania.ro

Echipa “Let’s Do It, Romania!” va incepe cartarea, una dintre cele mai importante etape ale proiectului care isi propune sa curete intreaga tara de gunoaie intr-o singura zi. Fiecare roman inscris pentru cartare reprezinta inca un pas facut impreuna pe drumul spre indeplinirea obiectivului comun – Romania curata.

Primul judet ales pentru aceasta activitate este Cluj, fiind judetul cu cel mai mare numar de voluntari inscrisi (130) prin intermediul formularului de pe site. Actiunea va avea loc in weekend-ul 20-21 martie, judetul fiind impartit in 5 zone geografice distincte.

Cartarea reprezinta determinarea mormanelor de deseuri din arealele naturale si stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informatiile fiind ulterior incarcate intr-un soft special. Rezultatul final al acestei actiuni este realizarea hartii deseurilor din Romania, in baza careia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reusita proiectului, inclusiv numarul de voluntari necesari in ziua de curatenie. Tot pe baza acestei harti va fi solicitat sprijinul concret al autoritatilor, companiilor private si al publicului. Cartarea este o etapa cheie in evolutia proiectului “Let’s Do It, Romania!”, in lipsa careia actiunea din ziua de curatenie ar fi imposibila.

Procesul de cartare se desfasoara astfel: voluntarii sunt organizati in echipe de cate 2 persoane si se deplaseaza cu masinile proprii dotate cu GPS, determina cu ajutorul unei harti coordonatele mormanelor de gunoi, noteaza pe formular tipul deseurilor. toate aceste informatii fiind incarcate ulterior in soft. Informatiile complete despre cartare se gasesc pe site-ul proiectului de voluntariat, la sectiunea Implica-te.

Echipa “Let’s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toti cei care dispun de GPS, masina, timp liber, energie si, mai ales, cei care doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa se inscrie pe site, la sectiunea Implica-te.

“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de voluntariat din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale, intr-o singura zi.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Incepe “Gala 10 pentru Romania” la Realitatea TV
 2. CFR Cluj, din nou in drum spre titlu
 3. Handbal: Romania incepe lupta pentru aur


Stelian Jurca, romanul de peste 300 de kilograme a fost externat

Posted: 12 Mar 2010 06:56 AM PST

cel mai gras roman

Foto: adevarul.ro

Stelian Jurca, cel mai gras roman, a fost externat vineri, dupa ce a fost operat la inceputul saptamanii pentru a i se reduce capacitatea stomacului cu 80%, el cantarind 300 de kilograme. Prima evaluare va avea loc peste sase luni.

Potrivit Mediafax, profesorul Catalin Copacescu, cel care a realizat interventia, a declarat ca starea barbatului este buna dar ca el va ramane sub supraveghere medicala.

Bucuresteanul in varsta de 46 de ani va fi nevoit sa se prezinte la controale la intervale de trei luni, prima evaluare urmand a avea loc dupa sase luni de la operatie. Greutatea barbatului va fi monitorizata permanent.

In perioada cat a stat in spital, Stelian Jurca a slabit 30 de kilograme. Regimul dat de medici consta in 100 de grame de hrana la interval de doua ore, cantitatea fiind consumata insa esalonat, din sfert in sfert de ora. Medicii spera ca bucuresteanul va reusi sa ajunga in doi ani la o greutate de sub 100 de kilograme.

Stelian Jurca este din Sectorul 2 al Capitalei si a ajuns la spital in urma cu aproape trei saptamani, cu sprijinul Primariei Sectorului 2. La sfarsitul lunii ianuarie, barbatul fusese consultat la domiciliu de echipajele Ambulantei Sociale a Primariei Sectorului 2. Diagnosticul dat de medici a fost "linfedem cronic cu elefantiazis, insuficienţă venoasă clasa IV cu ulceraţii multiple trenante la nivelul gambelor, obezitate morbidă", iar barbatul a fost trecut de urgenta in gradul de handicap grav, urmand sa beneficieze de indemnizatie de insotitor, buget complementar si indemnizatie pentru persoane cu handicap grav.

Stelian Jurca nu a mai iesit din casa un timp indelungat deoarece i-a fost frica sa nu cada.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Cel mai gras roman a fost operat
 2. 100 de kilograme de heroina au fost confiscate dintr-un tir cu ajutoare pentru Haiti
 3. Expozitie Stelian Acea la Timisoara


Postasii din Iasi au fost prinsi cu mata-n sac

Posted: 13 Mar 2010 01:59 AM PST

postas geanta 604 mfx 300x225 Postasii din Iasi au fost prinsi cu mata n sac

foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Cinci angajati ai Postei Romane de la Centrul de Tranzit din Iasi au fost prinsi in flagrant in timp ce deschideau plicurile zecilor de oameni care asteptau zi de zi corespondenta. Angajatii erau interesati numai de scrisorile care contineau bani.

Pentru a afla adevarul politistii si cei din conducerea Postei au pus la cale un flagrant, cu ajutorul unor scrisori capcana ce contineau un praf fluorescent. Cinci postasi au fost prinsi in flagrant, iar la aceasta ora sunt cercetati pentru violarea corespondentei.

Seful DRP Iasi a declarat ca inca din noiembrie 2009 au inceput sa primeasca plangeri de la iesenii care reclamau nu nu si-au mai primit scrisorile.

Radu Mironeanu, director DRP Iasi a declarat: “Am organizat trimiterea de scrisori capcana, impreuna cu Politia. Astfel, la Centrul de Tranzit de la Gara, la sfarsitul programului, cinci persoane aveau acelasi praf fluorescent pe degete. Am deschis o ancheta interna, iar in maxim 2,3 zile vom decide masurile administrative pe care le vom lua impotriva angajatilor nostri“.

De asemenea, purtatorul de cuvant IPJ Iasi, Virginia Pralea a mai spus ca : “In urma sesizarii primite, politistii au demarat o ancheta pentru a stabili daca aceste aspecte se confirma, in acest moment sunt efectuate cercetari fata de 5 persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de violare a secretului corespondentei”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Presedintele statului participa la festivitatile de la Iasi
 2. Petitie online, pentru infiintarea unui spital in Copou, Iasi
 3. UMF Iasi ofera burse pentru medicii rezidenti


Limba Maghiara a fost oficializata in Secuime

Posted: 13 Mar 2010 08:05 AM PST

Ziua Maghiarilor de pretutindeni

Foto: evz.ro

Primarii si alesii locali din judetele Harghita, Covasna si Mures au votat ieri, la Adunarea Alesilor Locali din Secuime, ca limba maghiara sa fie oficializata in aceasta zona, iar ziua de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni sa fie libera.

Potrivit Evenimentul Zilei, presedintele CNS, Izsak Balazs aflat la Adunarea Alesilor Locali din tinutul Secuiesc desfasurata la Sfantu Gheorghe a declarat ca reglementarile in vigoare in ceea ce priveste folosirea limbii maghiare in zona "sunt imperfecte, unele chiar discriminatorii". Oficialul a dat drept exemplu situatia in care un cetatean se adreseaza unei autoritati in limba maghiara primind un raspuns in limba romana sau nu i se accepta o cerere scrisa in limba maghiara.

La Adunarea de ieri de la Sfantu Gheorghe au participat aproximativ 300 de consilieri locali, judeteni, primari si viceprimari din Covasna, Harghita si Mures. Majoritatea dintre acesti reprezentanti locali faceau parte din PCM, existand totusi cazuri si de la UDMR, independenti sau Partidul Verde.

Participantii au discutat si aprobat patru proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi: statutul limbii maghiare in zona, regulamentul de organizare si functionare al Adunarii.

Adunarea Alesilor Locali din tinurul Secuiesc au hotarat ca limba maghiara sa aiba acelasi statut cu limba oficiala a statului, adica limba romana.

Acest proiect de hotarare prevede ca orice cetatean cu domiciliul in secuime are voie sa foloseasca liber si in aceleasi conditii ambele limbi, atat scris cat si oral, autoritatile publice din regiune vor asigura folosirea oficiala a ambelor limbi, adoptand actele normative si asigurandu-se folosirea in deplina egalitate a celor doua limbi.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Noul Euronews in limba turca
 2. Bogdan Diaconu: “Solicitam scoaterea UDMR de la guvernare”
 3. Moldovenii au uitat de “Limba noastra-i o comoara”


Studentii vor incepe protestele de luni

Posted: 14 Mar 2010 02:38 PM PDT

Legea Educatiei

Foto: emm.ro

Luni, in fata sediului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), va incepe protestele cerand majorarea burselor, cresterea bugetului pentru tabere, acestia fiind nemultumiti de faptul ca nu au fost consultati privind legea educatiei.

Potrivit Mediafax, UNSR a trimis un comunicat in care preciza ca isi mentine pozitia fata de masurile luate de Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, anuntand ca reprezentantii sai vor protesta zilnic, intre orele 13.00-14.00, in fata sediului Ministerului Educatiei, iar incepand de miercuri protestele se vor extinde in mai multe centre universitare din tara (Craiova, Timisoara, Iasi, Bacau, Resita, Tg Jiu, Brasov, Galati, Petrosani, Ploiesti) pentru apararea drepturilor tuturor studentilor romani.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a trimis pe data de 1 martie, o scrisoare oficiala catre minister, prin care solicita o intrevedere a reprezentantilor studentilor cu ministrul, insa acestia nu au primit nici un raspuns. In schimb, o scrisoare trimisa de catre o alta federatie (ANOSR), cu opt zile mai tarziu a avut success, iar ministrul Funeriu se va intalni cu studentii, marti, la sediul MECTS.

ANOSR anunta duminica, intr-un comunicat, ca reprezentantii Aliantei, precum si cei ai tuturor organizatiilor studentesti, se intalnesc marti cu cei ai Ministerului Educatiei.

Temele abordate de studenti sunt Legea Educatiei, sprijinul social acordat studenţilor (tabere studenţeşti, burse, credite), mecanisme prin care sunt stimulate rezultatele foarte bune ale studenţilor.

Studentii vor sa fie implicati in dezbateri, ei trebuind sa fie reprezentati in proportie de minimum 25% in toate structurile si mecanismele cu rol decizional din universitate/facultate.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Va incepe sau nu scoala pe 15 septembrie?
 2. Studentii straini contribuie semnificativ la cresterea bugetelor Universitatilor de Medicina din Romania
 3. Un nou proiect de lege al educatiei va fi discutat in Guvern


Varsta de pensionare ar putea sa scada pentru femeile care au copii

Posted: 15 Mar 2010 12:21 PM PDT

art 154765 1 Varsta de pensionare ar putea sa scada pentru femeile care au copii

foto: romanialibera.ro

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihai Seitan le-a propus sindicalistilor in cadrul intalnirii de astazi,15 martie 2010, ca varsta de pensionare pentru femeile cu cel putin un copil sa scada cu un an fata de varsta standard, de 65 de ani, prevazuta in Proiectul Legii pensiilor.

Petru Dandea, vicepresedinte CNS Cartel Alfa a declarat : “Am cerut ca varsta de pensionare a femeilor si barbatilor sa ajunga in 2030 la 63 de ani, insa ministrul ne-a propus o solutie de compromis. La intalnirea de vineri, cu premierul Emil Boc, s-ar putea accepta ca femeile sa poata iesi la pensie mai devreme de varsta de pensionare standard, cele cu un copil cu un an mai devreme, iar cele cu doi sau mai mulţi copii la 63 de ani”, anunta Financiarul.

In cadrul discutiilor de la Ministerul Muncii, sindicatele mai cer ca stagiul de cotizare pentru cei care lucreaza in conditii grele de munca sa fie mai mic decat cel trecut acum in proiect, a afirmat Dandea.

Sindicalistii au anuntat ca, daca Guvernul nu gaseste solutii cu privire la Legea pensiilor, Legea unitara de salarizare si salariul minim Romania se va confrunta cat de curand cu un nou val de proteste.

In urmatoarea perioada sunt deja confirmate greva de la Metrorex, pensionarii au amenintat cu proteste la sfarsitul lunii martie, iar mii de transportatori vor protesta miercuri si joi, in fata Guvernului, solicitand sa se emita o hotatre de guvern prin care firmele de transport neautorizate sa fie amendate, sa se prelungeasca autorizatiile pana in 2016, precum si adoptarea unei legi unice a transporturilor.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Varsta de pensionare a femeilor si barbatilor va creste la 65 de ani pana in anul 2030
 2. Femeile care nu pot avea copii mai au o speranta
 3. Varsta de pensionare a profesorilor universitari s-a redus la 65 de ani


De ziua maghiarilor, tinerii studenti cer drepturi sporite

Posted: 15 Mar 2010 01:57 PM PDT

manifestatie in tinutul secuiesc

Foto: citynews.ro

Astazi, de ziua maghiarilor de pretutindeni, organizatiile studentesti maghiare din Cluj-Napoca au formulat 12 cerinte actuale, dupa modelul celor 12 puncte ale revolutionarilor din 1848, prin care pretind drepturi sporite minoritatii maghiare. Acestea au fost citite inaintea depunerii coroanelor de flori la placa memoriala a poetului national Petofi Sandor.

Potrivit City News, printre cerinte se regasesc urmatoarele puncte: revenirea la denumirea de Kossuth Lajos a Bulevardului 21 decembrie 1989, utilizarea limbii maghiare in administratie, justitie, sanatate, placute bilingve pentru strazile din municipiu si pentru grupul statuar Matei Corvin, universitate independenta in limba maghiara, un centru cultural maghiar, reinstaurarea stemei vechi a orasului, desfiintarea placutelor din timpul primarului Funar care instigau impotriva comunitatii maghiare, oportunitati de cariera si locuri de munca, precum si incetarea manifestarilor anti-maghiari ale organizatiilor extremiste.

Primarul Sorin Apostol, viceprimarul Laszlo Atilla, ministrul Sanatatii Cseke Atilla si consulul Republicii Ungare, Szilagyi Matyas, au tinut cuvantari la Cluj subliniind importanta zilei de 15 martie pentru maghiarii de pretutindeni si importanta unitatii prin diversitate. De asemenea, presedintele Romaniei impreuna cu premierul Emil Boc au trimis mesaje ce au fost citite de subprefectul Vasile Cozma.

In ceea ce priveste solicitarile organizatiilor studentesti maghiare, viceprimarul Laszlo Atilla a declarat ca "Sunt cateva dintre solicitari care sunt pertinente, centrul cultural pentru tineri, inscriptiile bilingve ale strazilor, amenajarea centrului, disparitia placutelor jignitoare la adresa maghiarilor. In ceea ce priveste redenumirea Bulevardului 21 Decembrie, cred ca ar fi mult mai bine sa redenumim o parte a strazii Avram Iancu, in strada Petofi".

Tot viceprimarul a mai spus ca este ingrijorat din cauza prezentei a doua organizatii extremiste, Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) si Batalionul Secuiesc al Noii Garzi Maghiare, la manifestarile de astazi, deoarece ele au afisat o pancarta cu mesajul "Tinutul Secuiesc nu e Romania" care incita la violenta si rasism.

Dupa depunerea de coroane s-a intonat imnul maghiar si cel secuiesc.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Oficializarea limbii maghiare nu este un real subiect de disputa
 2. Limba Maghiara a fost oficializata in Secuime
 3. Bogdan Diaconu: “Solicitam scoaterea UDMR de la guvernare”


Oare va reusi sa devina cea mai grasa femeie din lume?

Posted: 15 Mar 2010 11:49 PM PDT

donna simpson 300x231 Oare va reusi sa devina cea mai grasa femeie din lume?

Donna Simpson foto: mondonews.ro

Daca acum cateva zile aflam ca Stelian Jurca, barbatul care cantarea peste 300 de kilograme a fost operat de medicii de la Spitalul “Sfantul Ioan” din Bucuresti, reducandu-i-se capacitatea stomacului cu 80% si creandu-i-se un culoar gastric, astazi aflam cum americana Donna Simpson, in varsta de 42 de ani, din New Jersey este hotarata sa creasca in greutate pana la 450 de kilograme pentru a putea deveni cea mai grasa femeie din lume.

Desi, cantareste nici mai mult nici mai putin de 273 de kilograme, Donna mananca foarte mult si nu face miscare aproape deloc.

Donnna a declarat ca: “Mancarea mea preferata este sushi, dar spre deosebire de altii, eu pot sa mananc 70 de bucati mari de sushi, dintr-o singura miscare. Ador prajiturile si dulciurile, iar gogosile sunt preferatele mele”.

Donna, nu duce lipsa nici de recorduri pentru ca deja detine titlul de cea mai grasa mamica din lume in Cartea Recordurilor, dupa ce a nascut in anul 2007, o fata. La nasterea fetitei sale au asistat-o 30 de medici, iar operatia nu a fost deloc usoara.

Pentru a putea intra in Cartea Recordurilor, Donna trebuie sa manance 12.000 de calorii pe zi. Nici la capitolul vestimentatie nu se descurca prea usor, Donna poarta marimea XXXXXXXL. Ea se deplaseaza cu un scooter pe masura kilogramelor sale, iar Philippe, sotul femeii, este de acord cu tot ceea ce face sotia si chiar o incurajeaza sa manance.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. O femeie si-a dat scoala in judecata pentru ca nu a impiedicat-o sa devina prostituata
 2. O femeie de 107 ani din Malaezia vrea sa se marite pentu a 23-a oara
 3. Oare va fi cutremur in Romania in 2010?


Statistici sumbre: unul din trei someri isi cauta job de peste 12 luni

Posted: 16 Mar 2010 01:45 AM PDT

locuri de munca

Foto: unica.ro

Ofertele de munca putine, disponibilizari pe banda si criza economica, toate acestea duc la statistica sumbra conform careia unul din trei someri isi cauta job de peste un an. Cei dati afara au foarte putine sanse de reangajare. Situatia este similara peste tot in spatiul UE.

Efectele crizei asupra pietei muncii din Europa sunt departe de a se fi incheiat, desi sperantele de crestere economica sunt din ce in ce mai mari iar productia incepe sa isi revina.

Potrivit Evenimentul Zilei, din cauza ofertelor extrem de putine, gasirea unui job este foarte dificila, astfel ca unul din trei someri din Romania nu are loc de munca de mai bine de un an, conform unui studiu al Eurostat, institutul de statistica al Uniunii Europene. "Avand in vedere numarul tot mai redus de oferte de locuri de munca, riscul de a ramane neangajat mai mult de un an este real pentru un numar substantial de persoane. Aceasta situatie ar putea duce la cresterea gradului de excludere sociala si saracie".

In Romania, in septembrie 2009, rata somajului se ridica la 6,8%, numarul de someri fiind de 698.900. Dintre acestia, 32,3% erau in somaj de peste un an. Procentul este distribuit astfel: 13,7% erau someri de 12-17 luni, 5,9% – de 18-23 de luni, 10,6%, de 24-47 de luni, iar 2,1% – de doi ani sau mai mult.

Cea mai mare parte din numarul total al somerilor, 22,7% era a celor care isi pierdusera slujba in intervalul mai-iulie 2009, iar procentul celor care nu aveau un loc de munca de 6-11 luni, anterior lunii septembrie era de 19,8%.

Datorita competitiei, gasirea unui loc de munca devine o slujba in sine. Raportul a ajuns la 11 someri la un loc de munca vacant anuntat.

Totusi, se pare ca incet, incet piata locala incepe sa-si revina. Unele zone de activitate precum IT-ul, zona bancara, a industriei bunurilor de larg consum, outsourcing-ul sau ingineria au inceput sa se dezmorteasca fata de anul 2009, cand efectiv nu se mai ofereau joburi.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Unul din trei angajati si-a luat concediu de boala anul acesta
 2. Un milion de someri la inceputul anului 2010!
 3. Incepand de astazi, 4.400 de angajati ai CFR-ului vor ramane someri


UMF Iasi ofera burse pentru medicii rezidenti

Posted: 16 Mar 2010 05:13 AM PDT

585581 300x199 UMF Iasi ofera burse pentru medicii rezidenti

foto: d.yimg.com

Universiatatea de Medicina si Farmacie” Gr. T. Popa” din Iasi si Universitatea Catolica din Louvain, Belgia au incheiat un contract de colaborare pentru anul universitar 2010-2011.

Astfel, cele doua universitati ofera, pentru o perioada de un an, burse pentru formarea profesionala a medicilor rezidenti in urmatoarele specialitati: pentru ATI se ofera 10 locuri, Chirurgie - 2 locuri, Medicina interna - 10 locuri, Obstetrica Ginecologie - 8 locuri, Ortopedie -7 locuri, Pediatrie -6 locuri, Psihologie adulti - 4 locuri, Radilogie - 3 locuri si Urgente 1 loc.

Dosarele se pot depune la Departamentului de Relatii Internationale UMF Iasi si vor cuprinde urmatoarele documente:

- cerere cu specificarea specializarii pentru care candideaza, avizata favorabil de catre coordonatorul stagiului de rezidentiat,

- scrisoare de intentie / motivatie (in limba franceza),

- scrisoare de recomandare din partea unui cadru didactic de predare in specialitatea rezidentului (in limba franceza),

- curriculum vitae (conform modelului anexat pe site-ul UMF),

- copie diploma si foaie matricola + lista lucrari publicate,

- adeverinta de medic rezident,

- certificat de limba franceza (atestare de cunostinte sau inscriere la curs) eliberat de Centrul Cultural Francez nivel minim B2 (cunoasterea limbii franceze este obligatorie) .

Pentru toti cei interesati, mai multe informatii se pot gasi pe situl UMF Iasi, iar data limita de depunere a dosarelor de inscriere este 19 martie 2010. Interviul va avea loc pe data de 24 martie 2010.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. “IaSi Planteaza” sambata, 20 martie 2010, in comuna ieseana Voinesti
 2. ICR ofera cursuri de limba romana pentru straini
 3. Presedintele statului participa la festivitatile de la Iasi


Daca Proiectul Legii educatiei va fi aprobat, nou-nascutii vor primi un cont educational de 500 de euro

Posted: 17 Mar 2010 12:52 AM PDT

Legea educatiei

Foto: copilul.ro

Potrivit noului proiect al Legii educatiei, statul va deschide fiecarui nou-nascut un cont educational reprezentand echivalentul in lei a sumei de 500 de euro. Aceasta reglementare a fost cuprinsa si in proiectul Andronescu si este o varianta preluata din propunerile Comisiei prezidentiale.

Potrivit Mediafax in proiectul Legii educatiei se arata ca: "Statul sprijina dreptul la educatie prin acordarea sumei in echivalentul in lei a 500 de euro fiecarui copil, la nasterea acestuia".

Acest cont educational va fi acordat tuturor copiilor nou-nascuti, o data cu intrarea in vigoare a Legii educatiei.

Propunerea de a acorda fiecarui nou-nascut un sprijin material pentru exercitarea dreptului la educatie permanenta, a fost prezenta si in proiectul Legii educatiei nationale din septembrie 2009, elaborat de Ecaterina Andronescu.

Potrivit acelui proiect, echivalentul sumei de 500 de euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei urma sa fie depus intr-un cont de depozit, numit cont pentru educatie permanenta, deschis la trezoreria statului pe numele copilului de oricare dintre parintii naturali, de imputernicitul acestora sau reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de nastere.

Tot acest proiect prevedea ca din acel cont, singurul care poate retrage sume este copilul incepand cu varsta de 14 ani, cu acordul expres, dupa caz al parintilor, imputernicitului sau reprezentantului legal. Sumele ar putea fi folosite doar pentru achizitionarea de tehnica de calcul, programe de calculator, fond documentar sau pentru finantarea studiilor copilului titular.

Proiectul Legii educatiei elaborat in mandatul Ecaterinei Andronescu, a fost asumat de catre Guvern pe data de 15 septembrie 2009. Pe data de 18 noiembrie 2009, acest proiect a fost declarat de catre Curtea Constitutionala ca fiind unul neconstitutional si neputand fi promovat prin angajarea raspunderii, ci doar prin dezbatere parlamentara.

Noul proiect de lege privind sistemul educatiei ar urma sa fie citit, in prima lectura, in sedinta de miercuri a Guvernului, organizata la Iasi.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Guvernul a aprobat Proiectul Legii Educatiei, cu 50 de amendamente
 2. O noua prevedere in proiectul legii Educatiei: clasa a IX-a va trece la gimnaziu
 3. Guvernul a aprobat proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice


Alarma pe aeroportul din Timisoara

Posted: 17 Mar 2010 07:42 AM PDT

image 125094991493334600 1 300x300 Alarma pe aeroportul din Timisoara

foto: media.realitatea.ne

Astazi dimineata pe aeroportul din Timisoara s-a creat un adevarat haos in randul pasagerilor, totul pornind de la o alerta cu bomba. Un apel anonim a anuntat in aceasta dimineata ca la bordul unui avion, care decolase de pe aeroportul din Timisoara, se afla o bomba.

Barbatul care sunase sa anunte ca exista o bomba intr-un avion, s-a interesat intai de mai multe curse ce tranzitau aeroportul si chiar a dat numele unei persoane despre care spunea ca are o bomba in bagaj, persoana ce se afla la bordul uneia dintre aeronave.

Din primele informatii reiese ca este vorba despre o aeronava Wizzair si despre un avion al companiei Carpatair care se aflau la acea ora pe aeroport. Contactati telefonic, cei de la WizzAir au negat ca ar fi vorba despre vreo aeronava ce apartine companiei lor.

Avionul la bordul caruia s-a anuntat existenţa unei bombe apartine companiei Carpatair si efectua o cursa Bucuresti-Timisoara. Aeronava vizata de ameninţarea cu bomba a decolat la ora 7:44 de pe Aeroportul Otopeni din Capitala. La aterizarea pe aeroportul din Timisoara, avionul fusese verificat. Cei 165 de pasagerii au fost debarcati si dirijaţi spre zona de control de pe aeroportul din Timisoara. In urma verificarilor, s-a stabilit ca este vorba despre o alarma falsa.

In cele din urma procurorii DIICOT, au reusit sa afle cine a efectuat apelul de urgenta. Este vorba despre Viorel Anghelescu, un barbat in varsta de 49 de ani, din Constanta. Sora lui Anghelescu a declarat, pentru Adevarul, ca barbatul sufera de schizofrenie paranoica. De asemenea, aceasta a mai declarat ca: “Avea obiceiul sa ia telefonul si sa sune la intamplare, sa se dea drept Dan Bittman sau altcineva. Vorbea singur. I-a venit si 400 de lei factura”. Se pare ca barbatul facuse o obsesie pentru o colega de serviciu care se afla la bordul unuia dintre avioane, dupa cum au descoperit ulterior reporterii Antena 3.

Anghelescu va fi supus unei expertize psihiatrice in urma careia se va stabili daca sufera sau nu de schizofrenie. In urma rezultatului se va stabili daca suspectul intra sub incidenta legii privind prevenirea si combaterea terorismului.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Aeroportul Otopeni nu va mai beneficia de serviciile Fly Taxi
 2. Aeroportul Otopeni a fuzionat cu aeroportul Baneasa
 3. Dezvaluiri socante in cazul crimei din Timisoara


Update: Metrorex renunta la greva (Video)

Posted: 17 Mar 2010 08:12 AM PDT

metrou e1268839410881 Update: Metrorex renunta la greva (Video)

Foto: metrorex.ro

Sindicalistii s-au aflat astazi la sediul Ministerului Transporturilor pentru a discuta semnarea unui nou contract colectiv de munca.

Vechiul contract a expirat in urma cu 4 luni si de atunci, Ministerul Transporturilor nu a mai purtat nici o discutie cu sindicalistii pentru renegociere. Angajatii Metrorex cer o majorare salariala de 3,7%, iar sporurile ce li se cuvin sa fie incluse in salariul de baza.

O alta serie de discutii intre sindicalistii de la metrou si ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a avut loc ieri insa nu s-a ajuns la nici un acord. Ministrul a declarat tot ieri ca se asteapta aprobarea bugetului, si abia apoi se va putea negocia contractul colectiv de munca al Metrorex.

In urma discutiilor de astazi, sindicalistii Metrorex au anuntat ca joi vor renunta la proteste, asadar nu va mai fi greva. Conform Antena 3, in urma cu aproape doua ore Guvernul a aprobat bugetul Metrorex pentru venituri si cheltuieli pe 2010.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Ultimele discutii privind greva generala Metrorex
 2. Greva angajatilor de la Metrorex a fost declarata nelegala
 3. Salariatii de la Metrorex organizeaza un miting de protest


Programul “Rabla” a fost suplimentat cu 50.000 de vouchere

Posted: 18 Mar 2010 12:26 AM PDT

masini casate

Foto: newschannel.ro

Premierul Emil Boc a anuntat ca programul "Rabla" a fost suplimentat miercuri de catre Guvern, cu 195 milioane de lei, pentru achizitionarea unui numar suplimentar de 50.000 de vouchere utilizate la casarea masinilor uzate.

Saptamana trecuta, Administratia Fondului de Mediu a anuntat ca cele 50.000 de vouchere destinate persoanelor care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla" s-au epuizat, ultimele tichete fiind distribuite reprezentantilor REMAT din toata tara.

Potrivit Mediafax, editia 2010 a programului "Rabla" a inceput pe data de 18 februarie, modificarea principala fata de anii precedenti fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.

Prima de casare a ramas aceeasi, adica 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata astfel, in jur de 50.000 si 60.000 de rable din uz.

Tichetele valorice de 3.800 de lei care se obtin in urma casarii masinilor pentru "Rabla" se tranzactionau la startul programului cu preturi ce variau intre 1.300 – 1.400 de lei, pana la 2.000 de lei sau chiar mai mult. Dupa 15 zile de la inceperea programului, "piata" voucherelor s-a conformat cererii si ofertei ajungand la aproximativ 1.700 de lei pe tichet.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Firmele pot incepe sa cumpere masini prin programul Rabla
 2. Din 20 februarie incepe Programul Rabla
 3. De astazi se lanseaza programul Rabla III


Legea educaţiei intră în dezbatere publică

Posted: 18 Mar 2010 01:11 AM PDT

Invăţământul obligatoriu de 10 clase, programă redusă şi ore de curs mai puţine. Aşa prevede proiectului Legii educaţiei naţionale, care va fi dezbătut public timp de două săptămâni, după ce ieri a fost avizat de guvern, transmite Telejurnalul TVR. Sindicatele din învăţământ consideră că timpul acordat dezbaterii proiectului legii educaţiei este insuficient.


Consilierii cer încă două luni de libertate pentru primarul din Baia Mare

Posted: 18 Mar 2010 01:20 AM PDT

Consilierii locali băimăreni vor să amâne încarcerarea primarului Cristian Anghel, condamnat ieri la 2 ani şi jumătate de închisoare pentru acte de corupţie. Primarul a ajuns aseară în arestul Poliţiei Maramureş. Tot aseară, consilierii au facut o şedinţă extraordinară şi au votat un proiect de hotărâre prin care solicită ca edilul să mai fie lăsat două luni în libertate.


A fost lansată ţigareta care nu arde şi nu scoate fum

Posted: 18 Mar 2010 05:21 AM PDT

Ţigareta este un cilindru umplut cu foi de tutun uscate. Un dispozitiv montat în locul filtrului îi dă senzaţia fumătorului că inhalează. Diferenţa este că utilizatorul nu mai simte nevoia să expire imediat. Fără fum şi scrum, noul produs lansat pe piaţa nipona îi va proteja în special pe fumătorii pasiv. Mecanismul îi permite viciosului să-şi ia doza de nicotină zilnică fără să mai traga în piept monoxidul de carbon şi gudronul.Tigareta este produsa de una din cele mai mari fabrici de tigări din Japonia.


Procurorii de Prahova au desfiinţat o reţea de înselăciuni imobiliare

Posted: 18 Mar 2010 05:28 AM PDT

18 persoane, suspectate de înşelăciuni imobiliare au fost duse astăzi pentru audieri la DIICOT Prahova. Procurorii au probe că aceştia înşelau persoane vârstnice şi apoi le vindeau proprietăţile. Prejudiciul depăseşte 300 de mii de euro.


Drum naţional sau şosea comunală

Posted: 18 Mar 2010 05:32 AM PDT

Portiunea din Drumul National 1A care traverseaza localitatea damboviteana Corneşti seamănă mai degraba cu o şosea comunală. Soferii se plâng că platesc taxe le la zi, dar merg lunar la service ca să-şi repare autoturismele distruse in gropile din carosabil. 


Criză de heparină. La Cluj-Napoca se mai pot face operaţii doar câteva zile

Posted: 18 Mar 2010 05:36 AM PDT

La Institutul Inimii din Cluj se mai pot face operaţii doar câteva zile, deoarece unitatea nu a mai are heparină, o substanţă care previne coagularea sângelui şi fără de care nu se pot face intervenţii chirugicale pe cord. Această substanţă nu se mai găseşte în niciun institut de profil din ţară pentru că unicul distribuitor la nivel naţional şi-a pierdut licenţa.


Azi la Primarie, maine la puscarie

Posted: 18 Mar 2010 06:50 AM PDT

tb 240 326533 0806 arest e1268917129212 Azi la Primarie, maine la puscarie

foto: .ziare.com

Daca pe 3 martie 2010, peste 500 de persoane angajati ai Primariei, dar si membrii ai PDL manifestau in stada nemultumiti de decizia de arestare a primarului Craiovei, Antonie Solomon, care este acuzat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, fals intelectual si uz de fals, astazi a venit randul primarului municipiului Baia Mare, Cristian Anghel care a fost ridicat de politisti de la locuinta sa in miezul noptii, punandu-se in aplicare sentinta Curtii de Apel Cluj-Napoca, prin care edilul este condamnat la doi ani si jumatate pentru fapte de coruptie.

Vochita Zehan, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Maramures a declarat in cursul diminetii ca: “mandatul de arestare emis pe numele primarului a fost pus in executare conform procedurilor”. Sotia primarului a declarat pentru Mediafax ca sotul sau este nevinovat si ca este o nedreptate ceea ce i se intampla”.

Cristian Anghel este membru al Partidului National Liberal si presedinte al PNL Maramures. Este doctor inginer in specializarea Mecanica Tehnica si a fost ales prima data primar al municipiului Baia Mare in anul 1993 si reales in 1996, 2000, 2004 si 2008.

Baimarenii care doresc sprijinerea edilului arestat au nascocit cateva idei pentru primar, astfel in cursul acestei diminetii a fost lansat primul blog de solidaritate, realizat de un angajat al primariei. De asemenea, angajatii Primariei Baia Mare au propus deschiderea unui cont care sa adune bani pentru a-l ajuta pe primarul Cristian Anghel sa-si achite despagubirile impuse de sentinta Curtii de Apel din Cluj-Napoca. Suma pe care o datoreaza edilul arestat Primariei este in valoare de 400.000 euro, anunta Adevarul.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Primarie, arde-te-ar focul!
 2. Cazuri de scarlatina depistate in cateva unitati scolare din Baia Mare si Cavnic
 3. “Agro Maramures 2009″ la prima editie


Grevă generală în Educaţie pe 22 aprilie

Posted: 18 Mar 2010 08:17 AM PDT

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", Marius Nistor, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că, pe 22 aprilie va exista un de protest în sistemul de educaţie, cu încetarea activităţilor didactice. De asemenea, de luni, profesorii nu vor mai trece notele în cataloage. "În data de 22 aprilie, va fi zi de protest naţional, cu încetarea activităţilor de instruire şi predare. În situaţia în care, în urma acestor acţiuni ale salariaţilor din învăţământ programele nu vor fi luate în considerare, nu se vor găsi soluţii pertinente, nu se va mai încheia situaţia şcolară şi se creează premisele declanşării grevei generale în prima decadă a lunii iunie", a precizat Marius Nistor, adăugând că s-a mai decis organizarea unei delegaţii, formată din reprezentanţi ai celor patru federaţii sindicale, care va înainta memorii către Parlamentul European şi va cere audienţe la comisarul european pentru Educaţie şi la cel pentru Justiţie. Marius Nistor a mai precizat că toţi membrii sindicatelor din educaţie vor boicota examenele naţionale, dar şi că, începând de luni, în documentele şcolare oficiale nu vor mai fi trecute nicio notă şi nici un calificativ. "Federaţiile sindicale reprezentative au decis să autorizeze toate organizaţiile noastre judeţene să reacţioneze în momentul în care drepturile lor legale sunt încălcate de către reprezentanţii Ministerului, ai autorităţilor locale şi ai Guvernului. În consecinţă, am decis corelarea programului de acţiuni, un program concret care va începe prin faptul că notele şi calificativele nu vor mai fi trecute începând cu data de 22 martie", a spus el. Liderul sindical a menţionat că, pe 25 martie, va fi organizat un miting în Bucureşti, care va începe la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, continuând cu un marş de protest, iar acţiunea va fi încheiată în faţa Ministerului Educaţiei şi Cercetării. În aceeaşi dată, va fi organizat un pichet în faţa Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei. Reprezentanţii federaţiilor sindicale vor înainta către aceste instituţii memorii în care vor prezenta problemele cu care se confruntă cadrele didactice şi vor solicita măsuri concrete. Ministrul Daniel Funeriu a afirmat, în replică, faptul că există fondurile necesare pentru achitarea salariilor şi a tuturor drepturilor prevăzute în lege la timp. Demnitarul a mai spus că nu exclude posibilitatea de a se întâlni cu liderii federaţiilor sindicale, iar acolo unde se va putea, să se rezolve problemele "prin metode rezonabile", precizând că toată lumea doreşte mărirea salariilor, dar că, înainte de a face solicitări, trebuie ca fiecare să se gândească care sunt resursele disponibile.


Pasajul Basarab va inchide circulatia pe Calea Grivitei

Posted: 19 Mar 2010 12:03 AM PDT

circulatie Calea Grivitei

Foto: europafm.ro

Circulatia rutiera pe Calea Grivitei va fi inchisa in ambele sensuri, de sambata pana miercuri, pe tronsonul cuprins intre Bulevardul I.Gh. Duca si Pasajul Grant, pentru cotinuarea lucrarilor la pasajul denivelat superior Basarab, anunta Mediafax.

Sambata va incepe montarea tablierului metalic al podului hobanat in zona intersectiei Calea Grivitei cu Soseaua Nicolae Titulescu. Datorita lucrarilor, incepand de sambata de la ora 00.00 si pana miercuri, aceeasi ora nu se va putea circula deloc, pe niciun sens, pe tronsonul cuprins intre Bulevardul I.Gh. Duca si Pasajul Grant.

Pe perioada inchiderii circulatiei pe Calea Grivitei, mijloacele de transport in comun vor circula pe trasee deviate. Astfel, troleibuzele 65 si 97 nu vor schimba traseul actual, intre cartierul Pajura, strandul Straulesti si Stoica Ludescu, iar de pe Calea Grivitei se va monta o bucla provizorie pentru intoarcerea troleibuzelor.

Troleibuzul 86 va circula pe traseul actual intre Stadionul National si intersectia Calea Grivitei cu Banu Manta (Gara de Nord), cu intoarcere prin Bulevardul I. Gh. Duca, Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, strada Leonida Varnali, strada Polizu, apoi traseul de baza, iar autobuzul 105 va circula in ambele sensuri, pe un traseu modificat, de la intersectia strazii Av. Popisteanu cu Bulevardul Ion Mihalache, pe Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Banu Manta, Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, Bulevardul Gheorghe Duca, Piata Garii de Nord, apoi pe traseul actual.

Primaria atentioneaza ca riveranii pot circula deviat prin strazile Miron Costin, Alexandru I. Cuza, Comana si Constantin Marinescu.

Podul hobanat va avea o lungime de 370,7 metri si va fi finalizat in zona trecerii peste Calea Grivitei, pachetele de linii CF si Bulevardul Dinicu Golescu. De asemenea, pe pasaj se va realiza o statie de tramvai, dotata cu scari fixe, lifturi si escalatoare, ce vor asigura legatura intre nivelul peroanelor statiei si sol, precum si cu statia de metrou Basarab.

Acest proiect cuprinde doua traversari majore de obstacole, raul Dambovita, peste podul existent si calea ferata, in zona Garii de Nord.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Circulatia rutiera, data peste cap de concertul divei pop
 2. Ninsorile pun in dificultate circulatia rutiera
 3. Circulatia pe DN 7C – Transfagarasan inchisa incepand cu 31.10. 2009


Accidente rutiere grave în Bucureşti

Posted: 19 Mar 2010 12:14 AM PDT

Bilanţ negru, joi noapte, pe şoselele din Capitală, după două accidente deosebit de grave. Un om a murit, iar alţi cinci au fost răniţi. Printre ei, şi doi copii. Unul dintre accidente, în care au fost implicate două maşini a avut loc pe Şoseaua Ştefan cel Mare, iar cel de-al doilea s-a petrercut la în zona Gării de Nord, unde un pieton a fost lovit mortal de un troleibuz.


Noi ajutoare pentru agricultori: acces mai uşor la credite şi programul "Rabla" pentru tractoare

Posted: 19 Mar 2010 12:18 AM PDT

Statul îi va sprijini pe fermieri să obţină credite de la bănci pentru achiziţionarea de utilaje agricole, a anunţat ministrul Agriculturii. Acest lucru nu era posibil până acum, fiindă băncile evitau, din cauza riscurilor, să ofere acest tip de credite. Ministrul va anunţa, săptămâna viitoare, şi noi formule de garantare a investiţiilor din fonduri europene.De asemenea, programul "Rabla" pentru tractoare debutează vineri, cu o zi mai devreme decât termenul stabilit, suma alocată pentru 2010 fiind de 100 milioane de lei. "Programul Rabla pentru tractoare debutează vineri, cu o zi înainte de data stabilită, respectiv 20 martie. La tractoare este puţin mai complicat pentru că nu se cumulează mai multe prime de casare ca în cazul autovehiculelor. Preţul unui tractor este mai mare, dar sunt producători care au venit cu oferte mai ieftine", a explicat, joi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Acesta a adăugat că programul destinat tractoarelor şi utilajelor agricole ar putea fi modificat în timpul derulării "dacă vor fi unele probleme".Finanţarea Programului 'Rabla' destinat stimulării parcului naţional de tractoare şi maşini agricole va fi susţinută de AFM din Fondul pentru Mediu, programul fiind prevăzut să se desfăşoare pe parcursul a două etape: prima până la data de 25 iulie, iar a doua în intervalul 1 august - 25 noiembrie 2010. În urma sesiunii de validare de la începutul lunii martie, au fost selectaţi 17 producători de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. În cadrul Programului "Rabla" pentru tractoare, valoarea unui tichet este de 17.000 lei, şi reprezintă în jur de 50% din preţul unui tractor nou.


Cluj: Lipsă de fonduri pentru ajutoarele sociale

Posted: 19 Mar 2010 05:29 AM PDT

Mai mulţi clujeni din mediul rural nu au primit ajutorul social de la primarie de aproape doua luni. In aceeaşi situaţie sunt şi asisitenţii care au in îngrijire persoane cu handicap. Directia de Finante Cluj a distribuit in acest an catre primarii un buget cu 10 la suta mai mic decat cel de anul trecut, in conditiile in care numarul asistatilor social si al celor care se ocupa de ei a crescut. Oamenii sunt nemultumiti ca nu au fost platiti desi au prestat orele de munca in folosul comunitatii asa cum prevede legea. In unele localitati asistatii social nu au primit bani deloc in ultimele doua luni, iar in altele administratiile locale au ales sa plateasca pe toata lumea, dar cu bani mai putini. Direcţia de Finanţe recomanda primarilor sa ceara suplimentarea bugetului din impozitul pe venit incasat lunar de fiecare primarie in parte. Aceasta ar fi, deocamdata, singura solutie pana la rectificarea bugetară.


Două confederaţii sindicale s-au retras de la negocieri acuzând dur comportamentul lui Emil Boc

Posted: 19 Mar 2010 05:33 AM PDT

Confederaţiile sindicale CNSLR Frăţia şi CSDR s-au retras, vineri, de la negocierile cu premierul Emil Boc, pe marginea Legii salarizării unitare, a proiectului de lege a pensiilor şi salariului minim, acuzând că la întâlnire au venit şi persoane care nu au legătură cu subiectele în discuţie şi că premierul "a bătut cu pumnul în masă". "Aceasta a fost o atitudine fără precedent. Niciodată nu am participat la nişte negocieri în care s-a bătut cu pumnul în masă de către primul ministru. În deschiderea unei serii de negocieri a încercat să ne creeze o dificultate în mod nejustificată. Este vorba despre tipul de reacţie pe care premierul a avut-o, neavând, probabil, nişte răspunsuri pentru noi", a declarat vineri preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România Frăţia, Marius Petcu, acesta adăugând că, oricum, fără salariul minim pe economie şi fără pactul naţional pentru locuri de muncă, reprezentanţii CNSLR Frăţia nu mai participă la astfel de discuţii. La rândul său, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, Iacob Baciu, a afimat că cele două confederaţii au venit cu doi reprezentanţi la negocieri, deşi au fost presiuni ca toate ramurile să vină cu 5-6 oameni. În prezent, la negocieri au rămas doar reprezentanţii Cartel Alfa şi cei ai Blocului Naţional Sindical.   


"Hai la Băi" ! Oferte mai ieftine în turismul balnear

Posted: 19 Mar 2010 05:34 AM PDT

In lunile de vara, un sejur în staţiunile balneare va fi mai ieftin decât în anii trecuţi. Patronatele din turismul balnear au lansat astazi un nou program prin care cei interesaţi pot merge la tratament cu mai puţini bani. Bilete pentru programul "Hai la Băi" vor fi vândute prin agenţiile de turism.Astfel in lunile iulie si august o vacanta de 6 nopţi costă intre 6 si 7 sute de lei, in funcţie de hotelul ales. Incluse sunt şi două tratamente la alegere. In program sunt cuprinse 30 de staţiuni din ţara. Anul acesta, statul nu mai subvenţioneaza bilete de tratament pentru aceasta perioada asa ca patronatele s-au gândit la o soluţie de criza pentru cei interesaţi.


Marş al pensionarilor gălăţeni

Posted: 19 Mar 2010 05:42 AM PDT

Marş de protest al pensionarilor din Galaţi, fiind nemulţumiţi de valoarea punctului de pensie şi de neacordarea grupelor întâi şi a doua de muncă. Oamenii susţin că vor ieşi în stradă în fiecare lună, până când li se vor acorda aceste drepturi.


Programul “Rabla” pentru tractoare a inceput de astazi

Posted: 19 Mar 2010 05:49 AM PDT

art 115616 1 Programul Rabla pentru tractoare a inceput de astazi

foto: romanialibera.ro

Aflat la prima editie, programul “Rabla” pentru tractoare a inceput de astazi 19 martie, 2010, iar proprietarii care sunt interesati sa-si caseze tractorul vechi in schimbul unei reduceri de 17.000 de lei din pretul unuia nou, il pot duce la REMAT-uri.

Obiectul acestui program il reprezinta finantarea nerambursabila acordata din Fondul pentru mediu pentru achizitionarea tractoarelor si masinilor agricole autopropulsate noi, dar mai putin poluante, in schimbul predarii spre casare, a tractoarelor si masinilor agricole autopropulsate uzate.

Scopul acestui program este de a imbunatati calitatea mediului si de a creste productivitatea in agricultura, prin innoirea Parcului National de tractoare si masini agricole autopropulsate.

De asemenea, programul vizeaza diminuarea efectelor poluarii aerului asupra mediului si sanatatii populatiei, cauzate de emisiile de gaze de esapament de la tractoarele si masinile agricole autopropulsate uzate, diminuarea efectelor poluarii solului si apei cauzate de scurgerile de substante periculoase de la tractoarele si masinile agricole autopropulsate uzate si prevenirea formarii deseurilor ca urmare a abandonarii tractoarelor si masinilor agricole autopropulsate uzate si atingerea tintelor prevazute de acquis-ul comunitar de mediu privind recuperarea si reciclarea deseurilor provenite din vehiculele uzate.

Programul se aplica la nivel national si este finantat de catre Autoritatea din Fondul pentru Mediu. Se deruleaza anual, in limita fondurilor prevazute cu aceasta destinatie prin bugetul anual de venituri si cheltuieli al Fondului pentru mediu si al Autoritatii, fiind aprobat prin hotarare de Guvern.

Cunatumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fara sa depaseasca pentru persoana fizica 50% din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi, iar pentru persoanele juridice 40% din pretul de achizitie, fara TVA, al tractorului nou sau al masinii autopropulsate noi.

Proprietarul poate beneficia de prima de casare, prin achizitionarea unui singur tractor sau a unei singure masini autopropulsate noi, in schimbul predarii spre casare a unui singur tractor uzat sau a unei singure masini autopropulsate uzate.

Proprietarul, persoana fizica sau juridica, beneficiaza de prima de casare numai daca intruneste urmatoarele conditii: s-a inscris la un producator validat in vederea achizitionarii unui tractor nou, obtinand o nota de inscriere, a predat colectorului spre casare tractorul uzat, obtinand certificatul de distrugere, a radiat la autoritatea competenta tractorul uzat, obtinand certificatul de radiere si astfel va putea achizitiona un tractor nou de la producatorul validat care a eliberat nota de inscriere.

Pentru a beneficia de acest program producatorul trebuie sa fie eligibil si sa intruneasca urmatoarele criterii: sa fie persoana juridica romana, sa aiba ca obiect de activitate productia de tractoare si comercializarea acestora, sa functioneze legal, sa nu fie inregistrat cu fapte sanctionate de legislatia financiara, sa nu sponsorizeze activitati cu efect negativ asupra mediului etc.

Anual Autoritatea va organiza o sesiune de validare a producatorilor. Decontarea primei de casare se face lunar, prin virament in contul de trezorerie al producatorului validat, in baza contractului incheiat intre acesta si Autoritate si a cererii de tragere.

In 2010, statul are la dispozitie 100 de milioane de lei pentru a plati primele de casare in programul “Rabla” pentru tractoare.

Persoanele interesate de acest program pot gasi mai multe informatii pe situl Administratiei fondului pentru mediu.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. De astazi se lanseaza programul Rabla III
 2. Programul “Rabla” a fost suplimentat cu 50.000 de vouchere
 3. Programul “Rabla”, acum si la centrale termice


Profesorii din Buzău nu renunţă la grevă!

Posted: 19 Mar 2010 10:54 AM PDT

Pentru săptămâna viitoare au planificat mitinguri şi marşuri de protest, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile integral pe luna februarie. La Bucureşti, ministrul Educaţiei anunţă că vor fi alocaţi bani pentru plata salariilor celor care au fost încadraţi greşit.


Pensionarii ameninţă că trec la măsuri extreme

Posted: 19 Mar 2010 11:11 AM PDT

Pensionarii cer majorarea punctului de pensie cu 50 si, respectiv 25 la sută pentru grupele 1 şi 2 de muncă. Ei au scandat lozinci antiguvernamentale şi au ameninţat că trec la măsuri extreme dacă revendicarile lor nu vor fi soluţionate.


A făcut atac cerebral din cauza ratelor la bancă

Posted: 19 Mar 2010 11:26 AM PDT

Dacă banii n-aduc fericirea, lipsa lor provoacă pentru unii nenorocirea. Rămas fără sporuri în urma noii legi a salarizării, un funcţionar de la Primăria Ploieşti a ajuns în stare gravă la spital . Bărbatul avea mai multe rate de plătit la bancă şi a facut atac cerebral.


Cu 350 de lei, o brasoveanca trebuie sa cumpere medicamente de 600 de lei

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

La cei 45 de ani ai sai, Tita Ciubotaru detine mai multe recorduri triste: este diagnosticata cu peste zece boli grave, fiindu-i afectat 80% din organism, a suferit 18 interventii chirurgicale si trebuie sa traiasca cu doar 350 de lei pe luna. Femeia povesteste ca tot calvarul a inceput in 1985, cand a fost operata de apendicita. In 1989 am inceput sa am dureri abdominale si am fost operata, dar chirurgii mi-au uitat in organism un tampon de vata, asa ca, un an mai tarziu am fost...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Impozitarea pensiilor

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Mai multi cititori, printre care si doamna Niculina Preda, s-au adresat Biroului Texpert de Relatii cu Publicul al cotidianului Transilvania Expres , nemultumiti de anuntul privind impozitarea tuturor pensiilor, din acest an, si plata contributiei pentru asigurari de sanatate, de la 1 ianuarie 2011. Cititorii nostri considera ca masurile sunt imorale si mai ales neconstitutionale si spun ca sindicatele, magistratii Curtii Constitutionale si oficialii Uniunii Europene ar trebui sa...


Punctajul de pensie

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Doamna Georgeta Vladoiu s-a adresat Biroului Texpert de Relatii cu Publicul al cotidianului Transilvania Expres , dorind sa obtina informatii referitoare la modul in care se calculeaza punctajul care da cuantumul pensiei. (64) Urmare a solicitarii noastre, reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Brasov au precizat ca prin intrarea in vigoare a Legii nr. 19/2000, la data de 1 aprilie 2001, toate pensiile se calculeaza conform sistemului de calcul impus de aceasta lege. In...


Casatorii

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

11 martie Andrei-Emanuel Airinei (25 de ani) si Andreea-Monica Paraianu (24 de lei) Jenica Panait (33 de ani) si Mirela-Gina Cazan (29 de ani)15 martie Mircea Barbatei (51 de ani) si Maria Nuti (58 de ani) Toma-Iulian Duta (39 de ani) si Maria-Violeta Guiman (28 de ani) Viorel Negru (25 de ani) si Simona-Maria Vadean (22 de ani)16 martie Sorin Mitocaru (28 de ani) si Manuela-Corina Hatmanu (25 de ani) Alexandru Pintilie (65 de ani) si Dumitra Trambez (71 de ani) Ciprian Sarbu (33 de ani) si...


Are nevoie de ajutorul dumneavoastra

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

In numerele trecute, prezentam cazul doamnei Leanca Colceru, in varsta de 55 de ani care, de la o varsta frageda a suferit de insuficienta cardiaca. In urma cu un an, dupa ce nici un tratament nu a dat rezultat, doctorii i-au recomandat corectarea pe cale chirurgicala a valvulopatiilor. Interventia in sine nu o costa nimic, deoarece este asigurata, dar femeia trebuie sa isi procure, din bugetul propriu, doua valve si o aorta, care costa 3.000 de euro. Cei care doresc s-o ajute pe Leanca Colceru,...


Daca tot e "dupa ziduri"...

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

De mai bine de un an, structura de rezistenta a unei portiuni a Strazii Dupa Ziduri cedeaza. De atunci nu s-a efectuat nici o lucrare de consolidare, astfel ca pe zi ce trece, aleea, construita in scop turistic, este tot mai periculoasa. De altfel, brasovenii care au drum prin aceasta zona se intreaba cat timp va trece pana sa se produca vreun accident. (R.C.) ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cad zidurile vechii cetati

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Renovate doar de cativa ani, vechile ziduri de aparare ale cetatii medievale a Brasovului au inceput sa se degradeze: cade tencuiala, iar crapaturile sunt tot mai vizibile. Din fericire pentru trecatori, portiunile afectate sunt destul de izolate, insa greu de ascuns de ochii vigilenti ai turistilor sau de obiectivele aparatelor de fotografiat. (R.C.) ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cu magarul la targ

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Dupa o zi de targ in Rosiorii de Vede, un satean incearca sa se intoarca acasa cu noua achizitie, un magar tocmai bun pentru muncile din gospodaria sa. Proaspatul proprietar este insa in dificultate atunci cand magarul, incapatanat de felul lui, nu se lasa convins sa urce in caruta. ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Judet cu judet: Gabriela Anton din Bacau, a supravietuit miraculos dupa ce a fost injunghiata de 17 ori de iubitul ei

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Gabriela Anton (17 ani), din Bacau, a supravietuit miraculos dupa ce a fost injunghiata de 17 ori de iubitul ei gelos. Salvamontistii gorjeni i-au alungat pe schiori de pe partiile de la Ranca din cauza pericolului de avalanse. Inchirierea ursitoarelor este ultima fita in materie de botezuri in Ploiesti. Doi tineri suceveni au fost arestati, ieri, dupa ce au cerut taxa de protectie unui intreprinzator. ALBA. Amenzi intr-o zi cat pentru un an. Politistii si inspectorii de la Garda Financiara au...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Oprescu: Pasajul Basarab este 70 la suta finalizat

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata, in cadrul unei vizite in zona santierului Basarab, ca exista toate sansele ca pasajul denivelat superior sa fie finalizat in acest an, apreciind ca lucrarile au fost realizate in proportie de 70 la suta, informeaza ziare.com. Oprescu a mai spus ca in urmatoarele trei luni va fi pusa la punct structura de rezistenta a podului.De asemenea, primarul Capitalei a mentionat ca restrictiile de circulatie pe bulevardele Banu Manta si Nicolae...


Poliţia Rutieră a pus în funcţiune radarele invizibile. Află aici unde sunt noile radare

Posted: 20 Mar 2010 12:36 AM PDT

Începând de vineri dimineaţa, Poliţia Rutieră a pus în funcţiune 300 de radare invizibile în 32 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Copil britanic rapit de o galateanca-100.000 de euro rascumparare ceruta

Posted: 20 Mar 2010 01:30 AM PDT

47 300x184 Copil britanic rapit de o galateanca 100.000 de euro rascumparare ceruta

Monica Neruja-rapitoarea Foto: http://www.adevarul.ro

O romanca in complicitate cu sotul sau pakistanez si cu inca un complice, au socat intreaga planeta dupa ce au planuit rapirea unui micut de 5 ani din Pakistan care avea dubla cetatenie, britanica si pakistaneza, si pentru care au cerut 100.000 de euro rascumparare. Politistii din patru tari s-au aliat pentru a putea salva viata baietelului si pentru a putea a identifica rapitorii. Galateanca Monica Neruja lucra ca traducator judiciar pentru politia spaniola.

Sahil Saeed, micutul sechestrat, a ajuns joi, 18 martie 2010, nevatamat in bratele mamei sale dupa ce a fost eliberat din mainile celor 3 rapitori. Sahil locuieste in Anglia, dar isi petrecea vacanta la bunici impreuna cu tatal sau.

Monica Neruja, sotul sau si complicele au fost adusi joi pentru audieri preliminare la Tribunalul din Taragona. Familia micutului a platit rascumpararea, iar pe 16 martie 2010 copilul era abandonat pe un camp. Tatal, facand tot posibilul pentru a salva viata fiului sau, a mers la Londra iar apoi la Paris, unde i-a platit Monicai Neruja si unui pakistanez suma de 100.000 de euro.

Cei doi rapitori au fost urmariti de politisti pe teritoriul Frantei, apoi in Spania, unde au fost arestati langa orasul Taragona iar banii au fost recuperati in totalitate. Justitia spaniola va fi cea care va decide in ceea ce priveste alegerea statul care va conduce ancheta in acest caz de rapire internationala.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Cursul BNR a scazut la 4.1167 lei/euro, de la 4.1286 lei/euro
 2. Sistemul de rascumparare a PET-urilor ca varianta de a scapa de sticlele goale din plastic
 3. Monica debuteaza in seara aceasta la “Dansez pentru tine”


ATENTIE la RCA-urile false! Sute de soferi au fost pacaliti pana acum

Posted: 20 Mar 2010 02:43 AM PDT

stirileprotv.roSoferi, mare atentie la cine apelati pentru asigurarile de raspundere obligatorie pentru masina! 250 de buzoieni sunt acum buni de plata, dupa ce au semnat polite RCA false la o firma de intermediari din Ramnicu Sarat.


Si-a platit impozitul la masina cu 40 de kilograme de monede!

Posted: 20 Mar 2010 03:25 AM PDT

stirileprotv.roChiar si cand e suparat, romanul nu duce lipsa de imaginatie. O demonstreaza un barbat din Oradea, care s-a dus sa-si plateasca o parte din impozitul pe masina cu nu mai putin de 7.400 de monede de 5, 10 si 50 de bani. In total, 1.200 de lei.


Reprezentanţii CNSLR-Frăţia şi CSDR au revenit la negocierile cu Guvernul

Posted: 20 Mar 2010 03:55 AM PDT

Reprezentanţii CNSLR-Frăţia şi CSDR au revenit, sâmbătă, la negocierile cu Guvernul privind salarizarea unitară şi pensiile, după ce, vineri, s-au retras de la discuţii invocând că premierul a bătut cu pumnul în masă şi le-a impus să accepte prezenţa unor colegi, potrivit membrilor Executivului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un elev a ajuns la spital cu traumatisme după ce a fost lovit de un profesor

Posted: 20 Mar 2010 04:00 AM PDT

Un profesor de la Şcoala Generală din localitatea Munteni-Buzău din judeţul Ialomiţa este cercetat de poliţişti după ce a lovit, cu pumnii şi palmele, un elev de 14 ani, în timpul orei, în urma incidentului adolescentul ajungând la spital cu traumatism cranian şi traumatism toracic.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dublu asasinat de la Siret: Principalul suspect a fost reţinut dar apoi expulzat - VIDEO

Posted: 20 Mar 2010 04:43 AM PDT

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a anunţat, sâmbătă, că în cazul dublului asasinat de la Siret au fost prinşi în Ucraina doi principali suspecţi, cetăţeni ucraineni, însă a precizat că nu este exclus ca pe lângă cei doi să fi fost implicate şi alte persoane.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum te feresti de mesajele nedorite pe mail, telefon sau Messenger

Posted: 20 Mar 2010 05:12 AM PDT

stirileprotv.roMesajele ori reclamele nedorite in casuta de mail, pe Yahoo Messenger sau chiar pe telefonul mobil sunt ca si plata taxelor: inevitabile.


Ce-l enerveaza pe sef? Vezi motivele pentru care poti rata angajarea!

Posted: 20 Mar 2010 05:20 AM PDT

stirileprotv.roCum este mai bine sa te prezinti la interviul de angajare? Sa te imbraci office sau in tinuta de strada? Ce intrebari ti se vor pune si, mai ales, cum sa raspunzi la ele? Ce l-ar putea enerva pe angajator din raspunsurile sau din atitudinea ta?


Blaga: 92% din tehnica pentru situaţii de urgenţă trebuie casată

Posted: 20 Mar 2010 05:33 AM PDT

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a afirmat, sâmbătă, că cele mai multe dotări ale inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă au durata de funcţionare depăşită, cerând conducerilor acestora să elaboreze proiecte pentru realizarea de achiziţii cu fonduri europene.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul propune aplicarea unitară a Legii salarizării, cu păstrarea masei salariale

Posted: 20 Mar 2010 06:01 AM PDT

Guvernul va propune sindicatelor un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care sistemul de salarizare în sectorul bugetar să fie aplicat unitar pentru toate categoriile de personal, în interiorul unei mase salariale a cărei valoare să fie menţinută la nivelul celei din 2009, a declarat premierul Boc.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii din Buzău care nu şi-au primit salariile integral le vor lua în zilele următoare

Posted: 20 Mar 2010 06:08 AM PDT

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, sâmbătă, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că pentru cadrele didactice din Buzău care nu şi-au primit integral salariile se va face plata în zilele următoare.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Premierul promite că marţi vine cu o soluţie care să mulţumească sindicatele

Posted: 20 Mar 2010 06:49 AM PDT

Primul ministru Emil Boc a declarat astăzi, după întâlnirea cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale, că Executivul va prezenta marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă care urmăreşte scăderea veniturilor primite ilegal în sectorul bugetar şi creşterea salariilor scăzute prin aplicarea greşită a legii unitare de salarizare, transmite Agerpres."Acolo unde s-a primit mai puţin înseamnă că undeva s-a dat mai mult fără acoperire legală. (...) Avem soluţia creionată şi marţi va fi prezentată partenerilor sociali şi discutată cu ei în primul rând. Principiul este ca derapajele din sistem să fie oprite, tratamentul egal şi nediscriminatoriu al diverselor categorii sociale să fie asigurat, să păstrăm controlul cheltuielilor publice în România", a declarat Boc.Potrivit premierului, diferenţele de salarizare în sectorul bugetar au apărut din cauza a doi factori: sentinţele judecătoreşti prin care unora dintre bugetari li s-au recunoscut drepturile câştigate şi neplătite de stat, precum şi contractele colective de muncă prin care s-au dat angajaţilor sporuri ilegale, după cum consideră Curtea de Conturi. În urma discuţiilor de la Ministerul Muncii, unii dintre reprezentanţii sindicali au explicat că actul normativ propus de premierul Boc ar urmări creşterea salariilor cu fonduri din creşterea economică, nu din tăierea veniturilor obţinute aşa-zis ilegal, cum a susţinut Boc.La discuţiile de astăzi au mai participat ministrul Muncii - Mihai Şeitan, ministrul Educaţiei - Daniel Funeriu şi ministrul Finanţelor - Sebastian Vlădescu.


Tokes: În evenimentele din martie 1990 victimele au fost maghiarii, atacaţi de majoritari - AUDIO

Posted: 20 Mar 2010 06:56 AM PDT

Liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, a declarat, sâmbătă, că au existat "victime" şi "agresori" în timpul evenimentelor care au avut loc în martie 1990 la Târgu Mureş, "victimele" fiind maghiarii, atacaţi de "majoritari".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sindicate: Proiectul ce va fi prezentat marţi trebuie să clarifice drepturile salariale neacordate

Posted: 20 Mar 2010 07:08 AM PDT

Sindicaliştii spun că proiectul de act normativ pregătit de Guvern trebuie să clarifice modul în care vor fi date drepturile salariale neacordate după aplicarea Legii unitare, unii fiind sceptici că documentul va rezolva problemele, pentru că este făcut "pe genunchi, în două zile".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Semintele de Marijuana pot fi cumparate legal, online

Posted: 20 Mar 2010 08:57 AM PDT

marijuana 2 300x225 Semintele de Marijuana pot fi cumparate legal, online

Cannabis Foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro

O metoda cat se poate de inteligenta si eficienta, inventata recent de catre dealerii de substante halucinogene pentru a putea vinde liber, fara presiunea legii marijuana este acea de a le vinde in forma de seminte de cannabis, online.

Marijuana, cunoscuta si sub denumirile de canabis sau hasis, este extrasa din canepa. Consumatorul de marijuana se simte relaxat, tihnit, increzator in fortele proprii si creativ, iar in comparatie cu alte droguri mai puternice, ea nu produce dependenta si duce la probleme mai putin grave. Cum majoritatea consumatorilor produselor care ofera escapade in lumi mai frumoase, sunt tinerii, metoda aleasa de dealeri este una cat se poate de logica, din moment ce internetul este utilizat intr-un mod excesiv tot de tineri.

Comerciantii sustin ca vinderea acestor substante este legala, deoarece nu contin THC, ceea ce este principala substanta psihoactiva din frunza de cannabis.

Intr-un mod surprinzator, am putea spune, drogurile, cel putin cele usoare, nu mai sunt un subiect tabu in Romania. Numarul consumatorilor creste pe zi ce trece, asa cum si numarul forumurilor de pe internet in care se vorbeste despre utilizarea acestor substante se inmultesc.

Dupa inchiderea a bine-cunoscutelor magazine de vise existente intr-un numar semnificativ in multe orase din Romania , una dintre cele mai dezbatute teme ale consumatorilor de 'iarba', o alta denumire cunoscuta printre consumatori, este cea legata de recolta de acasa a plantei halucinogene.

Solutiile imediate, gandite pentru fanaticii acestor substante, sunt numeroase, astfel ca semintele de cannabis sunt scoase la vanzare atat pe siteuri specializate, cat si pe pagini web de anunţuri la mica publicitate.

Faptul ca, comercializarea semintelor de cannabis nu este ilegala pentru ca nu contin tetrahidrocarbinolul THC este sustinuta chiar de reprezentantii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), din acest motiv acestea nu intra sub incidenta legii penale. Acestia sustin ca, potrivit Legii 143 din 2000, doar consumul si traficul de marijuana, adica al plantei in sine, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

 1. Marijuana “cea mai fidela fata” din nou in spital
 2. Romanilor nu le place comertul online
 3. Plantatie de cannabis in lanul de papusoi


Tele... şocuri - despre experimentele TV. Cât de mult ne influenţează televizorul?

Posted: 20 Mar 2010 10:18 AM PDT

Ştirile inventate şi electroşocurile administrate în direct demonstrează impactul neaşteptat asupra publicului. Show-ul francez de televiziune în care jocul de-a viaţa şi de-a moartea a fost savurat de telespectatori şi ştirea din Georgia despre un război presupus au făcut înconjurul lumii ca mostre despre impactul năucitor al televiziunii asupra comportamentului uman. Reacţiile oamenilor la violenţă au demonstrat că ficţiunea din cărţi poate deveni realitate în televiziune. Invitat la Ora de ştiri, specialistul în comunicare Dumitru Borţun face o analiză a celor mai recente experimente de televiziune  


Pasajul Basarab ar putea fi gata la sfarsitul anului 2010!

Posted: 20 Mar 2010 10:50 AM PDT

stirileprotv.roMai e mult pina departe, dar asta nu ne impiedica sa speram ca intreg pasajul va fi finalizat pana in decembrie. Cel putin cu asta se lauda autoritatile, care sambata au analizat prima mega-structura construita vreodata in Romania.


Tema zilei: oportunităţi pentru medici. Pe alte meleaguri

Posted: 20 Mar 2010 11:12 AM PDT

Salarii de până la 10-15 ori mai mari decât în România, specializări, cursuri gratuite de limbă, asistenţă la plecarea din ţară. Cu astfel de oferte sunt ademeniţi medicii români la un târg de cariere în străinătate care s-a deschis astăzi în Bucureşti. Firmele de recrutare au pus la bătaie peste 3.000 de locuri de muncă pentru medici, asistente şi farmacişti în toată Europa, dar şi în Orientul Mijlociu sau în Africa de Sud.


Vremea frumoasa i-a imbiat pe bucuresteni sa iasa la plimbare

Posted: 20 Mar 2010 11:12 AM PDT

stirileprotv.roCu bucurie in suflet, asa am intampinat ziua de astazi. Soarele ne-a batut dimineata in geamuri, pasarile au ciripit de placere, iar natura toata parea ca s-a eliberat, dupa o iarna neprietenoasa si lunga.


Disperati, romanii saraci cer ajutor pe internet sau la mica publicitate!

Posted: 20 Mar 2010 11:18 AM PDT

stirileprotv.roInnebuniti la gandul ca le mor copiii de foame sau ca nu mai au cu ce sa se imbrace, sute de romani saraci posteaza mesaje pe Internet. Spera ca necunoscuti milosi si mai avuti decat ei le vor dona haine pentru bebelusi sau macar un banut pentru o paine.


Medicii romani ar pleca in strainatate, pe salarii mai mari, dar nu de tot

Posted: 20 Mar 2010 11:21 AM PDT

stirileprotv.roStam 3-4 ani, strangem un ban si ne intoarcem. Astfel isi fac singuri curaj medicii romani tentati sa lucreze in strainatate.


Ajutor pentru Nic!

Posted: 20 Mar 2010 12:53 PM PDT

Prinşi în vâltoarea vieţii, ne înscriem fără voie într-o cursă nebună ca să trăim mai bine. Pentru un bărbat de 37 de ani, tată şi soţ, cronometrul s-a înţepenit. Leucemie este numele inamicului cu care se luptă acum. Boala i-a arătat în mod brutal o realitate crudă. Şi are nevoie de ajutorul nostru! 


Pentru a citi mai departe faceti click pe butonul

Niciun comentariu:

Stiri romanesti ~ stirile din Romania